Στη διαπίστωση ότι οι σχέσεις Eurogroup – Ελλάδας έχουν εισέλθει σε κρίσιμη φάση «σε μια φαινομενικά ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και κάποιων κέντρων εξουσίας στο Eurogroup» φτάνει η «New Europe On Line», αναφορικά με τις υπογραφές που ζητούν οι Βρυξέλλες και αρνείται ο αρχηγός της ΝΔ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην άρνηση του κ. Σαμαρά και στο επιχείρημα του ότι δεν υπογράφει κανένα έγγραφο, καθώς το κόμμα του θα ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή, θεωρώντας ταπεινωτικό για τη χώρα του, το αίτημα της υπογραφής.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τις τελευταίες μέρες η ένταση έχει κλιμακωθεί ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και είναι δύσκολο να προβλεφθεί το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την «New Europe On Line« οι Ευρωπαίοι έχουν θέσει το δίλημμα στον κ. Σαμαρά: «Είτε πέφτουν οι υπογραφές, είτε είστε υπεύθυνοι για την πτώχευση της χώρας σας».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η αλήθεια πίσω από τα γεγονότα δεν είναι απλή καθώς καθώς η εφαρμογή των μέτρων είναι απαραίτητη για να επανέλθει η Ελλάδα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και προσθέτει ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει από μια προσωρινή κυβέρνηση που θα πάει σε εκλογές σε λιγότερο από τρεις μήνες, να εφαρμόσει όλα τα μέτρα και για αυτό θα τα βρει μπροστά της η εκλεγμένη κυβέρνηση.

Έτσι το Eurogroup, που ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει τα χρήματα των δανειστών στην Ελλάδα, θα ήθελε η διάρκεια της κυβέρνησης να παραταθεί τουλάχιστον για δύο χρόνια, ενδεχομένως και… περισσότερο και σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σαμαράς αυτο-παγιδεύεται, αφού η πολιτική του θέση θα τον αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο, σε επικίνδυνα επίπεδα, ενώ τελικά η κυβέρνηση θα κερδίσει χρόνο.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς, κοιτάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις συνειδητοποιεί ότι με την αποδοχή της συμφωνίας και συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που θα λάβει μόνο αντιλαϊκά μέτρα, χάνει «ορμή» και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα να είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αυτό, κατά την εφημερίδα εξηγεί γιατί ο Σαμαράς αρνείται να υπογράψει για λόγους προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα αδιέξοδο το οποίο θα δικαιολογήσει παραίτησή του από τη σημερινή κυβέρνηση και θα οδηγήσει σε άμεση προσφυγή στις εκλογές.