«Εύλογα ερωτήματα», προκαλεί η επιλογή του υπουργείου Υγείας να ανοίξει τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ακόμα εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας το Δεκέμβριο του 2016, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη Ζάκυνθο.

«Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και “πανηγύρια”, τονίζει ο κ. Οικονόμου και καταλήγει: «Ελπίζουμε η εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου να μην έχει αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς».

Από την πλευρά της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωσή κατηγορεί την Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι «έκρυψε το πόρισμα των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων των χειρουργείων του Νοσοκομείου, προκειμένου να λάβει απόφαση να ανοίξει τα χειρουργεία», τα οποία όπως λέει «δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας».