Για την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης στο θέμα του Βατοπεδίου καθώς και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Όταν ένας κληρικός πάει και κάνει οικοδομικές επιχειρήσεις και χρησιμοποιεί υπουργούς, τις γυναίκες τους, τους πεθερούς, μπαινοβγαίνει σε γραφεία Πρωθυπουργού, αυτές είναι πράξεις; Έτσι πρέπει να λειτουργούμε; Όταν λέμε ότι μια κυβέρνηση δικαιώνεται, δηλαδή να τα ξανακάνουμε; Δηλαδή να αρχίσουμε τα ίδια, δεν νομίζω ότι υπήρξε τέτοια δικαίωση».

Όσον αφοράς στις απαιτήσεις των δανειστών τόνισε: «Εγώ την πληροφορία για 180 την έχω πάνω από ενάμιση μήνα από την Γερμανία. Εγώ είμαι υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ. Το μόνο κόμμα που δεν ταλαντεύτηκε στο θέμα ευρώ και Ευρώπης είναι η Ένωση Κεντρώων».

Στην συνέχεια επισήμανε: «Έχουμε μετά το 2009 πρωθυπουργούς που στην προσπάθειά τους να κερδίσουν ψήφους την Ευρώπη την έκαναν κουρελού.

Με το 153 αυτοί τα ψηφίζουν όλα σαν δικτατορία, είτε υπάρχω, είτε δεν υπάρχω, υποβάλλω τροπολογίες χαμένες πάνε.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν μας πτώχευσαν τα τελευταία χρόνια αυτοί πρέπει να ψηφίσουν. Να σηκώσω εγώ πάνω τον σταυρό κι αυτοί να βγαίνουν απ’ έξω και να λένε είναι αντιμνημονιακοί. Δηλαδή θα το παίξει ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά αντιμνημονιακοί και ο Λεβέντης να πάει να ψηφίσει, ενώ ξέρω ότι όποιος ακουμπάει μνημόνιο εξαφανίζεται. Δηλαδή άλλοι εγκλημάτησαν εγώ θα πάω να σώσω την Ελλάδα; Εγώ να πάω να ψηφίσω με τον Τσίπρα, δεν είμαι τόσο βλάκας».