Η εκτίμηση και οι αναλύσεις που ήρθαν από τη Γερμανία, δείχνουν ότι πρόκειται για πυρίτιδα μικρής ποσότητας που δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό, όπως τα βαρελότα, τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Δεν πρόκειται για μεγάλο εκρηκτικό μηχανισμό», είπε χαρακτηριστικά. «Ακόμα περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την Γαλλία, όπου πάντως ο αστυνομικός υπεύθυνος της έρευνας είπε ότι ο φάκελος που εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ, τραυματίζοντας μια γυναίκα, περιείχε ελάχιστη ποσότητα πυρίτιδας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχουν σταλεί και άλλα παρόμοια παγιδευμένα δέματα, ο κ. Τόσκα απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη» σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς ερευνούμε όλες τις περιπτώσεις».

Όσον αφορά στην οργάνωση που κρύβεται πίσω και από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, ο κ. Τόσκας εξήγησε ότι «δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης» ενώ τόνισε ότι εκτίμησή τους είναι ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το τρομοδέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους «Πυρήνες της Φωτιάς» έκανε λόγο για «υπολείμματα οργάνωσης που θέλουν να δείξουν ότι δεν τελειώσαμε».