Oι εξελίξεις γύρω από το Brexit και η μελλοντική σχέση των δύο μερών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με την πρέσβη της Βρετανίας στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ (Kate Smith).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ακολουθηθεί, εκατέρωθεν, πολιτική αρχών στη διαδικασία του Brexit.

Η κ. Σμιθ, από την πλευρά της, παρέθεσε τις βρετανικές θέσεις και επιδιώξεις, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Δραγασάκης και η κ. Σμιθ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, κυρίως στην οικονομία και τον πολιτισμό, καθώς και σε άλλα πεδία. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέλυσε τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των στόχων της νέας «Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».