«Η κυβέρνηση έχει δώσει τις εξετάσεις της και έχει αποτύχει παταγωδώς. Εκτός κι αν κάποιος περιμένει, μετά από 2-2,5 χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι, που δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να κάνουν κάτι, από δω και πέρα θα καταφέρουν».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για τη Μακεδονία και Θράκη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Σήμερα ξέρουμε πια, δυστυχώς, ότι ούτε στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου δεν περιλαμβάνεται το θέμα της ελληνικής διαπραγμάτευσης -τουλάχιστον σε επίπεδο αποφάσεων, απλώς θα εξεταστεί η πρόοδος της διαπραγμάτευσης κι όλο αυτό ανεβάζει τραγικά τον λογαριασμό, τον ανεβάζει στα ύψη. Σήμερα αυτή η κυβέρνηση, που δε θα έπαιρνε κανένα άλλο μέτρο και δεν υπήρχε περίπτωση να χρεώσει ούτε ένα ευρώ -όπως έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη- τον ελληνικό λαό, ήλθε και δέχθηκε τη μείωση του αφορολόγητου –απομένει να δούμε πόσο θα μειωθεί, δηλαδή πόσα χρήματα θα πληρώνει επιπλέον ο Έλληνας πολίτης, πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις με τη μείωση της προσωπικής διαφοράς και τι άλλο φέρνει ο μποναμάς της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ.Γκιουλέκας.

Και προσέθεσε: «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται, γιατί δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή υποθηκεύει και το μέλλον, καθώς παίρνει τα μέτρα αυτά, που είναι για μετά τη λήξη του προγράμματος, μετά το 2018 και προβλέπει επίσης ότι πρέπει να έχουμε και πλεονάσματα πάνω από το 3,5%. […] Εμείς τους λέμε κλείστε γρήγορα την αξιολόγηση, γιατί όσο καθυστερείτε ανεβαίνει κι άλλο ο λογαριασμός […] Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και να πάμε σε εκλογές».

Ο κ.Γκιουλέκας επισήμανε πως η ΝΔ προτείνει ένα άλλο μίγμα πολιτικής, με μείωση των φόρων και για τις επιχειρήσεις και για τα φυσικά πρόσωπα και προσέλκυση επενδύσεων μαζί με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

«Η ΝΔ θα είχε προχωρήσει τάχιστα τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει σε όλους τους τόνους ότι αν δεν μειώσουμε τη φορολογία, για να γίνει ελκυστική η χώρα, δεν πρόκειται να έλθει ούτε ένας άνθρωπος να επενδύσει ούτε ένα ευρώ. Δε σημαίνει ότι επειδή η κυβέρνηση λόγω ανικανότητας απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς, ότι σε αυτόν τον τόπο αφού δεν μπορεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί κανένας να φέρει κάτι διαφορετικό» σημείωσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε την άποψη πως «με τέτοιου είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορεί κανείς να περιμένει να έλθει η ανάπτυξη στη βόρεια Ελλάδα».