Το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «είναι ανοιχτός σε μία συνεργασία με τη ΝΔ εάν ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δεχθεί τα εννέα σημεία που προτείνει την επομένη των εκλογών».

Και στη συνέχεια τόνισε: «Εμείς δεν ζητάμε υπουργεία, δεν ζητάμε τίποτα ως λάφυρο. Εμείς ευχαρίστως θα δώσουμε ότι έχουμε 10-20 βουλευτές, ότι έχει η Ένωση Κεντρώων, ευχαρίστως τους προσφέρει στο πρώτο κόμμα προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να ζητάμε ούτε μία γενική γραμματεία, ούτε ένα υπουργείο. Αρκεί να μου δώσει την υπόσχεση ο Πρωθυπουργός ότι εντός εξαμήνου οι 300 βουλευτές θα γίνουν 200, οι συντάξεις των πλουσίων θα καταργηθούν για να βοηθήσουμε αναπήρους και πολυτέκνους, οι πολλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μία με ανώτερο πλαφόν τα 1.500 ευρώ».

«Εμείς ζητάμε κάποια πράγματα και δεν κερδίζουμε κάτι από αυτά. Εάν μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 είναι 33% κάτω το κόστος της Βουλής. Στην πράξη επιτυγχάνονται οι συνεργασίες», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «ο κ. Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα, δεν έχει περιθώρια να ροκανίζει χρόνο. Επομένως, είναι σίγουρο ότι θα επέλθει συμφωνία, το δύσκολο είναι πώς θα περάσει στη Βουλή τη συμφωνία αυτή. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν αντίμετρα, τα αντίμετρα είναι γουρούνι στο σακί και ακόμη και να υπάρξουν δεν θα αφορούν αυτούς που θα πλήττουν τα μέτρα».

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «είναι αξιόλογος σαν άνθρωπος και θα μπορούσα να τον έχω ως υποψήφιο εάν ήθελε. Θεωρώ ασυνάρτητο και βλακώδες να πάει με τη ΝΔ. Επίσης, θεωρώ ότι είναι κακό να πάει και με τα ορφανά του Σημίτη».