Επιμένει στην άποψή του για τα νέα μέτρα και την εφαρμογή τους ο Κώστας Ζουράρις, επαναλαμβάνοντας σήμερα τη φράση «Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019», δήλωση που είχε κάνει πριν από περίπου έναν μήνα.

«Να δούμε πώς θα είναι το πακέτο μέτρων που μας προτείνουν. Εάν δεν επιβαρύνουμε καθόλου ούτε τη φορολογία ούτε τις συντάξεις για το 2017 και το 2018 και πούμε για μέτρα που θα αφορούν για μετά το 2019, βλέπουμε. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019», είχε αναφέρει στις 6 Φεβρουαρίου ο κ. Ζουράρις.

Μιλώντας σήμερα στον Real FM 97,8 επανήλθε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιμένω πλήρως. Είναι η μόνη δυνατή επιστημολογική πρακτική από τη διδασκαλία της πράξεως στη συνύπαρξη των συστημάτων ισχύος που λέμε εμείς οι δάσκαλοι, είναι η μόνη ουσιαστικά συνταγή που μας έχει δώσει η πείρα, ότι όταν υπάρχει ασύμμετρη σύμπραξη μεταξύ συστημάτων ισχύος -Ελλάδα, δηλαδή και δανειστές – ο ασύμμετρος ανίσχυρος, εμείς, δηλαδή, η Ελλάς, πρέπει ακριβώς να προσπαθεί να χρονοτριβεί».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας πρόσθεσε: «Πρέπει να χρονοτριβούμε μέχρι ακριβώς να φτάσουμε σε ένα σημείο ισορροπίας που θα κρίνουμε αποδεκτό».