Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ μετά τα όσα είπε στην εφημερίδα Λε Παριζιέν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Κυβέρνηση διά του Υπουργού Οικονομικών είχε ζητήσει με επιστολή του, τον Ιούλιο του 2015, την εμπλοκή του ΔΝΤ στο τρίτο Μνημόνιο. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ τη δέσμευσή της για παραμονή του ΔΝΤ.

Κατά την προσφιλή τακτική του, στο εσωτερικό της χώρας δαιμονοποιεί και επιτίθεται στο ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό παρακαλεί για την παραμονή του στο μνημονιακό πρόγραμμα. Τόσο θράσος, τόση υποκρισία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε:

«Για να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα πράγμα που μου έχει ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός- εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας. Τούτο απαιτεί μια αναδιάρθρωση, που θα μπορούσε να γίνει με διάφορες ενέργειες όπως, με σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών, ή με πολύ χαμηλά τα ανώτατα όρια των επιτοκίων».