Στις ΗΠΑ μεταβαίνει σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για επαφές με αμερικανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας Καρμέλο Αμπέλα και τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας Άντρες Άνβελτ, που εκπροσωπούν την τρέχουσα και την επερχόμενη προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., αύριο Παρασκευή θα συναντηθεί στη Silicon Valley με τη γενική επιχειρησιακή διευθύντρια (COO) του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ και τον αντιπρόεδρο και γενικό σύμβουλο της Google Κεντ Γουόκερ.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Σαν Φρανσίσκο όπου και θα έχει συνάντηση με την αντιπρόεδρο του Twitter Ντελ Χάρβεϊ, αρμόδια για θέματα ασφάλειας.

Οι συναντήσεις στοχεύουν στην επιχειρησιακή εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί στο Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Φόρουμ (EU Internet Forum) τον Δεκέμβριο του 2016 και στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ε.και των εταιρειών του Διαδικτύου σε ό,τι αφορά την κοινή δράση για την απομάκρυνση τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο και την προώθηση θετικών αντι-τρομοκρατικών μηνυμάτων.