Για τα χθεσινά επεισόδια με τους αγρότες μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε ότι: «Οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί αμαυρώνουν το κίνημα των αγροτών».

Και στη συνέχεια τόνισε: «Πέρυσι στις κινητοποιήσεις που υπήρξαν, το υπουργείο πολιορκήθηκε και δύο όροφοι ισοπεδώθηκαν, και φέτος, ενώ ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις, αποφάσισαν να κατέβουν κάποιοι δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να συναντήσουν ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τους υπουργούς. Είχα υποχρέωση να είμαι από το πρωί στο υπουργείο για να διευκολύνω μία συνάντηση».

«Αν και μέχρι να βρεθούν στην πλατεία Βάθης δεν υπήρχε τέτοιο αίτημα, συνέχισε ο υπουργός, τελικά είπαν ότι θέλουν να συμμετέχουν 45 άτομα, παρουσία όλων των καναλιών, σε μία συνάντηση και έχοντας βιώσει τα περυσινά, ακούγοντας και τις τοποθετήσεις ότι θα είναι “επεισοδιακή”, όφειλα να προστατέψω τους υπαλλήλους και το υπουργείο και το ίδιο το Δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να πληρώνουμε χρήματα για τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου.

«Βεβαίως να συναντήσω μία ολιγομελή αντιπροσωπεία, ποιος ο λόγος των καναλιών; Θα βγείτε μετά να κάνετε δηλώσεις. Μην κρυβόμαστε, τα θέλουμε για να σηκώσουμε τον τόνο της φωνής», συνέχισε ο κ. Αποστόλου. Αυτοί οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί αμαυρώνουν το κίνημα… έχουν μπει μέσα στοιχεία που έχουν αυτό το στόχο», όπως είπε, σημειώνοντας ότι υπήρξαν και συναντήσεις με ακραία πολιτικά στοιχεία.

Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι «τα αιτήματα που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό έρχονται την ώρα που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι, με τα οποία υπάρχει ελάφρυνση για την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, ενώ για το κόστος παραγωγής γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις.