Την αμέριστη στήριξη των υπουργών και αναπληρωτών της κυβέρνησης, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ζήτησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, σε σύσκεψη που έγινε λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Είμαστε πρωταγωνιστές και συμμέτοχοι σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη συμφωνία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Συμφωνία η οποία «αφορά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει, δηλαδή τη δέσμευση και της συνέχισης του προγράμματος προσαρμογής, παράλληλα του νέου προγράμματος που θα ολοκληρωθεί με τη διαπραγμάτευση, όσα πρέπει να γίνουν για την 6η δόση και βεβαίως και η προώθηση του PSI».

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, μιλώντας για μία κατ΄ αρχήν και όχι οριστική, συμφωνία για διεξαγωγή τους στις 19 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα ανέφερε: «Έχει προσδιοριστεί μια καταρχήν ημερομηνία, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μια κατανόηση όλων ότι δεν πρέπει να μπούμε στη δίνη του προεκλογικού αγώνα έως ότου έχουμε ολοκληρώσει με ασφάλεια αυτά τα οποία έχουμε κερδίσει. Κι έχουμε κερδίσει σημαντικά».

Το θέμα των εκλογών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε στη συνάντηση και με αφορμή αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση στον εκλογικό νόμο, με αφορμή την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρατήρησε ότι «κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε εκρήξεις».

Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «Μεταξύ άλλων, υπάρχει και το θέμα εκλογικού συστήματος, το οποίο θίξαμε στη συζήτηση. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή πλατφόρμα ή μια κοινή προσέγγιση, αλλά είναι από εκείνα τα θέματα που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε. Τουλάχιστον, να δούμε αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πιστεύει ακράδαντα πως ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι και μια ευκαιρία για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.