Η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου εκπροσώπησε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Διάσκεψη των Σοσιαλδημοκρατικών και Σοσιαλιστικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΕΕ με τίτλο «Για μια προοδευτική Ευρώπη», που γίνεται στο Βερολίνο.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υπογράμμισε ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν στους πολίτες είναι ένα: «Η Ευρώπη της λιτότητας τελείωσε. Ανάπτυξη – απασχόληση – αλληλεγγύη πρέπει να είναι το τρίπτυχο-σημαία των Σοσιαλιστών». Προσέθεσε ότι «οι πολίτες στρέφονται σε λαϊκιστές πολιτικούς που τους τάζουν παραδείσους, με μόνο κίνητρο τη δίψα για εξουσία. Η εμμονή στη λιτότητα και σε προ κυκλικές πολιτικές ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για αυτό», ενώ τόνισε ότι οι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη φέρουν μέρος της ευθύνης καθώς διαφοροποίηση μας από την παραδοσιακή δεξιά δεν ήταν σαφής. «Δεν αντισταθήκαμε έγκαιρα και σθεναρά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας που ηγεμόνευσαν», είπε.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Οι εξελίξεις στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες. Το SPD υπό την ηγεσία του Μάρτιν Σουλτς δείχνει τον δρόμο της σαφούς οριοθέτησης με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό».