Δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων για το Κυπριακό.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ενημερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ότι λόγω άρνησης συμμετοχής του Τουρκοκύπριου ηγέτη, η αυριανή συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της τουρκικής πλευράς, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως: «Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ε/Κ και Τ/Κ και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι την Πέμπτη θα προσέλθει στην συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κυρίων Τσαβούσογλου και Ακιντζί, οι οποίοι τον κάλεσαν να διορθώσει το «λάθος» της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Εύχομαι ο κ. Ακιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα κόμματα, που υποστηρίζουν, είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος, και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

Επίσης, διαμήνυσε ότι «η υπομονή έχει όρια».