Η ερώτηση που απηύθυνε μία λογοθεραπεύτρια και ιδιοκτήτρια ενός μικρού κέντρου ειδικής αγωγής στον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης στο Βύρωνα, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του ίδιου του υπουργού, γονέων και επαγγελματιών του κλάδου για την περικοπή κονδυλίων για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες.

«Έχω το δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας το 2015, 1η Ιουλίου του 2015», ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η λογοθεραπεύτρια, ενώ ο υπουργός της απάντησε «άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα χαρτιά βαστούνε».

Όπως μετέδωσε ο ΑNT1 στο κεντρικό του δελτίο, η νεαρή λογοθεραπεύτρια απάντησε σε έντονους τόνους: «Συνεχίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμώ και το δικό σας έργο…», ενώ εκείνη τη στιγμή έγινε δέκτης αρνητικών σχολίων από μέρος του κοινού. Εκεί δημιουργήθηκε μία στιγμή μεγαλύτερης έντασης με τη νεαρή γυναίκα να απαντάει στους επικριτές της: «Δεν θέλετε τέτοιους; Αλήθεια; Τι θέλετε, τι θέλετε κύριε; Θέλετε ανθρώπους που να γλύφουν τους υπουργούς;».

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε σπατάλες προηγουμένων ετών ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «θα αλλάξει το παραμύθι αυτό. Αυτό θα γίνει. Και επειδή εμείς δεν πέσαμε από τον Άρη, ξέρουμε τι συμβαίνει και θα δώσουμε μία δίκαιη λύση».