«Επιτυχημένο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, το επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Saudi Arabia General Investment Energy (SAGIA), με τη συμμετοχή 25 ελληνικών εταιρειών, στο πλαίσιο της 4ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Ριάντ.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, τις εργασίες του οποίου άνοιξαν ο κ. Κατρούγκαλος και ο διοικών της SAGIA, πρίγκιπας Σαούντ μπιν Καλντ αλ Φάιζαλ, πραγματοποιήθηκαν πολλές διμερείς επαφές μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών εταιριών, και υπογράφηκε και το πρωτόκολλο των Συμφωνημένων Πρακτικών της 4ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μετέχοντας στην επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βασιλικό Μέγαρο, υπέγραψε διακρατική συμφωνία για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος, κατά τις διμερείς επαφές του με τους υπουργούς Εμπορίου και Επενδύσεων, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών πόρων, και Επικρατείας για εξωτερικές σχέσεις, προέβαλε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της Ελλάδας, αλλά και διερεύνησε τις δυνατότητες δραστηριοποίησης των ελληνικών εταιρειών στο πλαίσιο του προγράμματος της Σαουδικής Αραβίας «ΟΡΑΜΑ 2030». Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις για την ευρύτερη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας.