Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 104ης επετείου από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, στις 21 Φεβρουαρίου 1913, παραβρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Ο αγώνας για ελευθερία είναι άρρηκτα συνδεμένος με τον αγώνα για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σεβόμαστε, τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες για ελευθερία, τους αγώνες που έδωσαν οι συμπατριώτες σας, τους αγώνες που ελευθέρωσαν τα Γιάννενα.

2

Ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαχρονικός και πιστεύω πως όλοι το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό, μέσα από τα ιστορικά μας βιώματα. Είναι ένας αγώνας που έχει να κάνει και με τη λαϊκή κυριαρχία, αλλά και με την κοινωνική δικαιοσύνη, με τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά δικαιώματα, τον σεβασμό και την προάσπισή τους».

«Όλα αυτά ανθίζουν ταυτόχρονα και αποτελούν το στέρεο θεμέλιο για να μην απειληθεί ξανά κανένα μέρος γης αυτής της χώρας. Αλλά, αντίθετα, όλοι μαζί να γίνουμε ένας πόλος έλξης, πρώτα απ’ όλα για τους Έλληνες όπου γης και για τους νέους, τα παιδιά μας, που τα τελευταία χρόνια κατά δεκάδες χιλιάδες έχουν ξενιτευτεί, παίρνοντας μαζί τους σαν προίκα τα πτυχία τους, που κατέκτησαν εδώ μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση, τα δημόσια πανεπιστήμια.

Capture

Εργαζόμαστε όλες και όλοι για να γίνουμε πόλος έλξης σε μία διαχρονικά ελεύθερη, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.