Μήνυμα ενότητας προς τον ελληνικό λαό έστειλε από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται για τις επετειακές εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ενώ, παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, για το ζήτημα της αξιολόγησης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Το μήνυμα της ημέρας είναι μήνυμα ενότητας και συναίνεσης, γιατί διαιρεμένοι και διχασμένοι δεν θα πάμε πουθενά, ενώ ενωμένοι θα περάσουμε τις δυσκολίες».

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο κ. Τσίπρας, ενώ έλεγε ότι δεν υπογράφει μέτρα, δεν ψηφίζει μέτρα, τώρα τα ψηφίζει όλα και μας λέει “μην σας στεναχωρεί, αυτά που θα επιβαρυνθούμε θα μας τα δώσουν πίσω”. Μα, άμα είναι αυτά που θα επιβαρυνθούμε να μας τα δώσουν πίσω, γιατί παίρνει μέτρα;».

«Να φερθεί τίμια, να πει την αλήθεια, ο λαός δεν αντέχει άλλο, οι συντάξεις, οι μισθοί του κόσμου έχουν κοπεί σε μεγάλο βαθμό, οι αντοχές και οι υπομονές του κόσμου, έχουν εξαντληθεί. Ο λαός απαιτεί από το πολιτικό σύστημα ειλικρίνεια και εντιμότητα και όχι απατεωνιές και ψέματα. Αυτό λέει η Ένωση Κεντρώων», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.