Τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μπασιάκο, αποχαιρέτισαν σήμερα συγγενείς και φίλοι.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Θήβα βρέθηκαν πολλά στελέχη της ΝΔ, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

ksddiampsgk2

«Η Ελλάδα, η Βοιωτία, η Βουλή, η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα έναν δικό της άνθρωπο, έναν δικό μας άνθρωπο. Αποχαιρετούμε τον συνάδελφο, τον φίλο, τον συναγωνιστή Βαγγέλη Μπασιάκο.

Γυρίζω αρκετά πίσω στο χρόνο, στην πρώτη μας γνωριμία το 1989, φοιτητής εγώ, νεοκλεγείς βουλευτής ο Βαγγέλης. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο νέος στην ηλικία άνθρωπος, με προσόντα και ευκαιρίες να ακολουθήσει το δρόμο του στο ελεύθερο επάγγελμα, είχε αποφασίσει να θέσει τον εαυτό του, τις γνώσεις και τις δυνατότητές του στην υπηρεσία του Έθνους. Και ιδιαίτερα σε μια φορτισμένη πολιτικά περίοδο.

ksddiampsgk16

Στον Βαγγέλη δεν έλειπαν οι επιλογές. Όποια καριέρα κι αν είχε διαλέξει να ακολουθήσει – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό – θα ήταν επιτυχημένος.

Ωστόσο, ο Βαγγέλης διάλεξε την πολιτική. Δεν ήταν ο εύκολος δρόμος. Εκείνος όμως προτίμησε τη δράση στο όνομα των πολιτών για το καλό του συνόλου. Και αυτή την προσωπική επιλογή που έκανε στα νιάτα του, την υπηρέτησε με συνέπεια σε όλη του την ζωή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ksddiampsgk3

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, την περασμένη Παρασκευή.

ksddiampsgk4

ksddiampsgk5

ksddiampsgk6

ksddiampsgk7

ksddiampsgk8

ksddiampsgk9

ksddiampsgk10

ksddiampsgk11

ksddiampsgk12

ksddiampsgk13

ksddiampsgk14

ksddiampsgk15