Αναπόφευκτες χαρακτηρίζει τις εκλογές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση. «Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, αναπόφευκτα θα πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όπως άλλωστε ζητάμε εδώ και αρκετό καιρό. Η εκκρεμότητα αυτή δεν είναι δυνατόν να παραταθεί» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Υποστηρίζει ότι «με διαφορετική διαχείριση το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό και πολύ καλύτερο» σε ότι αφορά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και προσθέτει ότι «η χαμένη μέχρι στιγμής ευκαιρία συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία θα έδινε “ανάσα” ρευστότητας στη χειμαζόμενη πραγματική οικονομία, είναι μια μόνο από τις μεγάλες συνέπειες της παράτασης της εκκρεμότητας».

Σημειώνει επίσης ότι «παρά τις υπαρκτές διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να τους ενώσει, όσον αφορά στις απαιτήσεις από την Ελλάδα, στο χειρότερο δυνατό παρανομαστή». Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εκτιμά ότι «το πιθανό λάθος έγινε ίσως το 2010, όταν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου τού άνοιξε την “πόρτα”». «Σήμερα δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικό το σενάριο μιας αναδρομικής αλλαγής των συμμετεχόντων στο ελληνικό πρόγραμμα», αναφέρει ο Νίκος Δένδιας.