Τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να εκτονώσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη σημερινή αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιαδη, επιδιώκοντας χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Στις 4.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έσπεν Μπαρθ Άιντε με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επί του παρόντος δεν έχει καθοριστεί συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Άιντε. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ο κ. Αναστασιάδης θέτει ως προϋπόθεση για μια τέτοια συνάντηση, να τοποθετηθούν τα Ηνωμένα Έθνη με γραπτή δήλωση για το ποιος είχε αποχωρήσει από τη σημερινή συνάντηση.

Νωρίτερα, τα Ηνωμένα Έθνη μετέφεραν στους δημοσιογράφους την πληροφορία ότι καθορίστηκε συνάντηση Άιντε-Αναστασιάδη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Άιντε, κατά την οποία διαμαρτυρήθηκε στον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών για τα όσα μεταφέρθηκαν στους δημοσιογράφους από πλευράς των επισήμων του διεθνούς οργανισμού.