«Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί δίκαιο το κίνημα των αγροτών, γιατί έχουν αυξηθεί τα κόστη στα λιπάσματα, στα πετρέλαια, το κόστος γενικώς παραγωγής έχει ανέβει η δε τιμές διάθεσης έχουνε πέσει», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, με δήλωσή του, στην ΕΡΤ1. Ο Βασίλης Λεβέντης, στη δήλωσή του, εξηγεί ότι, κατόπιν αυτών, έχουν αυξημένες δαπάνες και την ίδια στιγμή «η κυβέρνηση και τους λέει λογιστές, βιβλία, αύξηση συντελεστών και τους πανικοβάλει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «για εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ετησίως να μην κάνουνε βιβλία και να είναι ένα εισόδημα αφορολόγητο. Για μεγαλύτερα εισοδήματα από 15.000 ευρώ πρέπει να τηρηθούν αυτά που ζητούν οι Ευρωπαίοι δηλαδή βιβλία, νομιμότητα να γίνουν και αυτοί νομοταγείς πολίτες».

Επιπλέον, ζήτησε να «επιδοτήσουν σε ένα βαθμό τα λιπάσματα τους και το πετρέλαιο και το τρίτο είναι να τους κάνουμε παραχώρηση νεκρών εκτάσεων, δηλαδή εκτάσεων που είναι αχρησιμοποίητες για να αυξηθούν οι εκτάσεις οι καλλιεργήσιμες, να αυξηθεί δηλαδή το εισόδημά τους».