«Ερμαφρόδιτη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος. «Θα ήθελε να πιάσει τους ξένους κοροΐδα, να της δώσουν λεφτά να τα φάει με διορισμούς, όπως έκανε και η Δεξιά -αν και το ΠΑΣΟΚ διόρισε-, και να μην γίνει τίποτα», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο μόνος τρόπος να φανεί αποτελεσματική η κυβέρνηση είναι να έχει εξωτερικές πιέσεις και νομοτέλειες.

Η συζήτηση με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ έφτασε ακόμη και στην… Ολυμπιάδα της Αθήνας. «Όλοι λένε για τα λεφτά της Ολυμπιάδας. Ωστόσο, η Ολυμπιάδα του 2004 έγινε με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τα έσοδα αντιστοιχούσαν στα έξοδα και την ίδια στιγμή έγιναν μεγάλα έργα που δεν θα γίνονταν απλώς εάν δεν υπήρχε η πίεση», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο ίδιος μιλώντας για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν είναι χειρότερο να είσαι αλογομούρης από το να είσαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι βρισκόταν πίσω από τα επεισόδια που είχαν γίνει εναντίον του. «Τότε που με γιαούρτωσαν, αν ήμουν λιγότερο ψύχραιμος θα χυνόταν αίμα», δήλωσε και πρόσθεσε πως πίσω από το περιστατικό βρισκόταν η κα Δούρου.

Σχολιάζοντας τη φράση του «όλοι μαζί τα φάγαμε», ο κ. Παγκάλος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν θεωρεί πως η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω των εμβληματικών περιπτώσεων σκανδάλων, αλλά «από τον τυροπιτά που δεν έκοβε απόδειξη».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, απάντησε: «Ξέρετε χώρα που να μην υπάρχουν στα εξοπλιστικά σκάνδαλα; Στην Κίνα εκτελούν 2-3 σημαίνοντα στελέχη του κόμματος κάθε μήνα και παρόλα αυτά συνεχίζονται να γίνονται σκάνδαλα. Η διαφθορά είναι συνώνυμη με την εξουσία. Εγώ λέω ότι τα 7.200 δισ. που εισπράξαμε καθαρά από την Ε.Ε. δεν τρώγονται από μια ομάδα απατεώνων όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή. Γιατί μου λένε για τον Τσοχατζόπουλο. Εγώ σας λέω να μην είχαμε έναν Τσοχατζόπουλο στη φυλακή αλλά να είχαμε 1.000. Θα μπορούσαν αυτοί να φάνε τόσα δισ;».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος έδωσε και συμβουλές για το αποψινό… τσίκνισμα: «Το καλύτερο τσίκνισμα είναι στο υπόλοιπο Αττικής. Πρέπει να υπερβείτε τη Β’ Αθηνών και να πάτε προς Χασιά ή προς Μάνδρα και Δερβενοχώρια, είτε να πάτε στα Μεσόγεια».