Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν τα μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, Αντωνία Βαφειάδου, Γιάννης Σηφακάκης και Αντώνης Δραγανίγος, πρότεινε μεταξύ άλλων τα εξής: Την κοινή δράση «όλων των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς στο κίνημα, τον συντροφικό διάλογο», αλλά και μια πολιτική συνεργασία, με στόχο να οικοδομηθεί «μια άλλη ανατρεπτική, αντισυστημική Αριστερά, επικίνδυνη για το κεφάλαιο και την ΕΕ».

Η πρόταση κινείται γύρω από τρείς άξονες:

α) την κοινή δράση στο κίνημα για να μην περάσουν οι μνημονιακές επιθέσεις της κυβέρνησης, την αντιρατσιστική, αντιφασιστική και αντιπολεμική δράση κα,

β) τον ευρύτερο, συστηματικό και οργανωμένο διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα στρατηγικής του κινήματος και της αριστεράς και γ) την πολιτική συνεργασία με όσες δυνάμεις υπάρχει πολιτική συμφωνία, με βάση το αναγκαίο για την πολιτική συνεργασία πολιτικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης του αστικού, μνημονιακού μπλοκ κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, με τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος και στηρίζεται στο πλαίσιο στόχων του αντικαπιταλιστικού προγράμματος.

Η πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως ανακοινώθηκε, έχει ήδη ξεκινήσει, με διμερείς συναντήσεις με τις οργανωμένες δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται η πρόταση, και θα συνεχιστεί, τόσο με συναντήσεις, όσο και κυρίως, μέσα από ανοιχτές συγκεντρώσεις συζήτησης της πρότασης και εκδηλώσεις με τον κόσμο της αριστεράς και του κινήματος, μέσα στο κίνημα και στις μάχες στα πολιτικοσυνδικαλιστικά σχήματα, στους εργατικούς και νεολαιίστικους χώρους και στις γειτονιές.

Η κ. Αντωνία Βαφειάδου στην εισαγωγική τοποθέτησή της αναφέρθηκε «στη νέα επίθεση» που ετοιμάζει η κυβέρνηση με αφορμή το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης: τη μείωση του αφορολόγητου, τη διάλυση του Δημοσίου, τις μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις. «Ακόμη και το επίδομα ανεργίας των ανέργων θα μετατραπεί σε επίδομα προς τους εργοδότες για να έχουν τζάμπα εργαζόμενους», δήλωσε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα δίνει όλα στους δανειστές. Η διαπραγμάτευση που κάνουν είναι μια απάτη».

Ο κ. Γιάννης Σηφακάκης τόνισε, ότι «η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έρχεται στην πιο σωστή στιγμή, καθώς σήμερα χιλιάδες αγωνιστές βρίσκονται απέναντι από την κυβέρνηση και αναζητούν εναλλακτική στην κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ». «Το πρώτο μήνυμα της πολιτικής μας πρότασης είναι ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση. Τα μηνύματα έρχονται από πολλές πλευρές και διεθνώς» σημείωσε.

Ο κ. Αντώνης Δραγανίγος αναφέρθηκε στα βήματα της πρότασης πολιτικής συνεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν χιλιάδες αγωνιστές που μέσα από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων κατάλαβαν, για παράδειγμα, ότι δεν γίνεται να καταργηθούν τα Μνημόνια εντός ΕΕ και ευρωζώνης». Διευκρίνισε ότι «η πρόταση μας απευθύνεται στις δυνάμεις που ανήκουν στην αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιΕΕ αριστερά και των πολύμορφων δυνάμεων που κινούνται σε λογική ανατροπής» και συμπλήρωσε: «Είναι πρόταση προς τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, οργανωμένες δυνάμεις, αγωνιστές, διανοούμενους, τον κόσμο του κινήματος».