Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτική και δεοντολογική κατρακύλα που δεν έχει προηγούμενο σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την άρνηση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου να μην παραβρεθεί στην εκπομπή FOCUS της ΕΡΤ. Η επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ κατά της δημόσιας τηλεόρασης, είπε ο κ.Τζανακόπουλος, είναι πρωτοφανής και ζητάει φίμωση των δημοσιογράφων και της δημόσιας τηλεόρασης. Τα συμπεράσματα στον ελληνικό λαό ο οποίος έχει πλέον κατανοήσει ότι όταν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ελέγχει τα ΜΜΕ τότε αποχωρεί από τον δημόσιο διάλογο, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, προκειμένου να τοποθετηθεί στο θέμα που προέκυψε και ανέφερε πως στη Νέα Δημοκρατία «σεβόμαστε απολύτως τη δουλειά των δημοσιογράφων και των τεχνικών της ΕΡΤ», κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει με «τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της ΕΡΤ», αλλά και με τη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία – όπως σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης – αναθέτει παραγωγές σε εξωτερικές εταιρείες παρακάμπτοντας το δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο ερώτημα «γιατί η ΝΔ δεν είναι εδώ;» ο κ. Λαζαρίδης απάντησε πως «αυτή είναι προσωπική επιλογή του κ. Κουμουτσάκου. Δεν είναι κεντρική επιλογή της ΝΔ. Θα είμαστε πάντα στην ΕΡΤ, υπογράμμισε.

Ο κ Κουμουτσάκος δικαιολόγησε την απουσία του με ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία υπογραμμίζει πως «η στάση της ΕΡΤ, όπως προκύπτει και από τις σημερινές ανακοινώσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν εξασφαλίζει ατμόσφαιρα αντικειμενικής και νηφάλιας συζήτησης. Ειδικά μάλιστα για πολύ σοβαρά θέματα, όπως τα εθνικά μας θέματα, που από τη φύση τους απαιτούν στάση μεγάλης ευθύνης». Τα ίδια επανέλαβε όταν κλήθηκε από την εκπομπή επισημαίνοντας πως η απόφασή του ήταν προσωπική και δεν εμπλέκεται σε αυτήν η ΝΔ.

Παρέμβαση υπήρξε και από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά ο οποίος έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι και κάλεσε την ΝΔ να αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τα πράγματα.