«Με την κατασκευή του πλοίου αυτού, καταδεικνύεται η δύναμη που έχει ο αυτός ο τόπος και οι δυνατότητές του, μέσα από σωστές επιλογές και προσπάθειες, για να αντιμετωπιστεί η πολυεπίπεδη κρίση που δυστυχώς μαστίζει την πατρίδα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής εγκαινιάζοντας το νεότευκτο πλοίο «Γλυκοφιλούσα 5» στο Πέραμα.

Πρόκειται για ένα αμφίπλωρο οχηματαγωγό, ανοικτού τύπου, κατασκευασμένο από την αρχή ως το τέλος στο ναυπηγείο του Ομίλου Θεοδωρόπουλου, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, αποκλειστικά από Έλληνες τεχνίτες. Ο κ.Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο για την ενίσχυση της Ναυτιλίας και την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

ΠΛΟΙΟ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ 5_2

Είπε ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου πλοίου δείχνει ότι «η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στην Ελλάδα διαθέτει και την παρουσία, και την τεχνογνωσία και την πείρα και τη δύναμη να ανταγωνιστεί άλλα ναυπηγεία».

«Αν εργαστούμε συλλογικά όλοι, θα μπορέσει η Ελλάδα να απαντήσει στις μεγάλες και καινούργιες προκλήσεις στο ναυπηγοεπισκευαστικό χώρο, είπε ο υπουργός.

Η κατασκευή του πλοίου εκπονήθηκε από ελληνικό ναυπηγικό γραφείο. Οι προδιαγραφές του είναι για να κινείται σε θάλασσα με πάγο έως 70 εκατοστά, ενώ έχει δρομολογηθεί στη διαδρομή Πέραμα – Σαλαμίνα. Στη σημερινή τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σαλαμίνος και Μεγάρων, Κωνσταντίνος, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης.