Δεν πρόκειται προκαταβολικά να ψηφιστούν μέτρα, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας πως για να επιτευχθεί συμφωνία-πλαίσιο, θα πρέπει αυτή να περιέχει κάποιας μορφής εγγύηση για τους δανειστές.

«Η προσέγγιση της κυβέρνησης είναι συμβατή με την κοινοβουλευτική ομάδα και δεν θα έχει πρόβλημα εφόσον η προσέγγιση μας λέει: Αναγνωρίζουμε ότι θέλουμε να υπάρχει μία συμφωνία – πλαίσιο για μετά το ‘18, πρώτον. Δεύτερο αυτή η συμφωνία πρέπει να έχει κάποιας μορφής εγγύηση για την πλευρά των δανειστών», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM, απαντώντας στο ερώτημα αν θα μπορέσει να «περάσει» η κυβέρνηση τα μέτρα που πρέπει για να κλειδώσει η αξιολόγηση ή μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το καλοκαίρι του 2015.

Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να παραβιάζει δεδομένες συνθήκες, οι οποίες είναι και νομικά και από οικονομική άποψη κόκκινες γραμμές για μας. Εμείς δεν πρόκειται προκαταβολικά να ψηφίσουμε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία εκ των πραγμάτων εγείρουν».