Μήνυμα προς Παπανδρέου και Σαμαρά, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, αποστέλλουν, μέσω του 24h.gr, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτές τις ώρες σημασία έχει να ευδοκιμήσει η σύνεση και η υπευθυνότητα, για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας. Η χώρα λειτουργεί με θεσμικό πλαίσιο, το οποίο από κανέναν δεν επιτρέπεται να ανατραπεί.

Υπάρχει Σύνταγμα και ουαί και αλίμονο αν επικρατήσει ο παραλογισμός και υπάρξει κενό εξουσίας, έστω και για ένα δευτερόλεπτο», δήλωσε ο βουλευτής, Χρήστος Μαγκούφης, καλώντας όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να διασφαλίσουν το θεσμικό πλαίσιο της χώρας.

«Δεδομένη» χαρακτηρίζει την παραίτηση του Πρωθυπουργού ο βουλευτής Θανάσης Οικονόμου. «Είμαστε μπροστά σε εξελίξεις.

Πιστεύω ότι προχωράμε σε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης», προσέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «το πρόσωπο που θα καταλήξουν, θα πρέπει εντός τετραμήνου να διασφαλίσει την υλοποίηση της σύμβασης».
«Να πρυτανεύσει η λογική και μέχρι αύριο να υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με νέο Πρωθυπουργό», ζητά ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

«Σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νηφαλιότητα», ζητά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, κάνοντας έκκληση για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

«Σε αυτή την κατάσταση, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει εντός της ημέρας να βρουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και να προχωρήσουν σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης με χρονική διάρκεια τέτοια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η 6η δόση, η υλοποίηση της δανειακής σύμβασης, αλλά και να οδηγήσει τη χώρα σε συνθήκες ομαλότητας, σε εκλογές», αναφέρει σε δήλωσή του ο κύριος Μακρυπίδης.