«Σκοπός μας είναι η στροφή στην ομαλότητα. Εκλογές. Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της και να βγούμε όσο πιο γρήγορα έξω από αυτόν τον εφιάλτη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του πριν από λίγο.

Χρειάζεται να δώσουμε ισχυρή νομιμοποίηση στο λαό, αναφέρει η δήλωση του κ. Σαμαρά.

«Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές αλλά υπήρχε για δημοψήφισμα» σχολιάζει. Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου ευτέλισε το κοινοβούλιο και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί, όμως δεν έχει δηλώσει παραίτηση, συμπληρώνει. Δεν τιμά την βουλή, σχολίασε, λέγοντας ότι ο Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για την παρούσα κυβέρνηση αλλά έκανε εξαγγελίες για την επόμενη.

Αναφερόμενος στο σκληρό έργο που έχει να κάνει η νέα κυβέρνηση, αναφέρει ότι πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνουν από μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και νομιμοποίηση; Όλα θα κρέμονται πάντα από μία κλωστή. «Θέλουν λευκή επιταγή αλλά λευκή επιταγή δεν πρόκειται κανείς να δώσει», σχολίασε.

Επίσης απευθυνόμενος στο εξωτερικό ανέφερε ότι «τη δανειακή σύμβαση την δεχόμαστε».

Η δήλωση έγινε από τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ είχε στο πλευρό του τους Αντιπροέδρους του κόμματος, Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπολου.