Προχωρήστε σε ψήφιση απλής αναλογικής, ώστε οι κυβερνήσεις συνεργασίας να έχουν νωπή λαϊκή εντολή, προέτρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντονότατη κριτική για τη πρόταση του πρωθυπουργού για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «εάν καταλαβαίνω καλά ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για μια άλλη κυβέρνηση όχι για τη κυβέρνηση τη δική του, για μια κυβέρνηση που δεν υπάρχει, που δεν θα ηγείται ο ίδιος, που δεν ξέρουμε ποιοι θα την απαρτίζουν, ούτε το χρονοδιάγραμμα».

Εξάλλου, επεσήμανε ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης θα είναι να συνεχίσει τις ίδιες ανάλγητες πολιτικές, όπως μας προστάζουν οι δανειστές, που έχουν πλέον και την πολιτική μας κηδεμονία. «Αυτοί δίνουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως όπως και εάν την αποκαλέσετε, αυτή τη κυβέρνηση, θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης. Όπως εξήγησε το πρόβλημα νομιμοποίησης είναι ότι η παρούσα Βουλή έχει εκλεγεί υπό άλλες συνθήκες. Ζήτησε εκ νέου εκλογές και μάλιστα με απλή αναλογική.