Εάν η χώρα πάει σε εκλογές αυτό θα ήταν καταστροφή για τη χώρα καθώς σ συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου θα ήταν στον αέρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. «Δεν αρκεί μια κοινοβουλευτική ομάδα και πλειοψηφία, χρειάζεται μια ευρεία υποστήριξη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τη διαεξαγωγή εκλογών όταν όμως θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. «Στόχος μου πάντα ήταν να μην μείνω στα τετριμμένα. Να σπάω ταμπού για το καλό του τόπου. Όπως έκανα και με το δημοψήφισμα. Πιστεύω ότι η απάντηση στο δημοψήφισμα θα ήταν θετική γιατί αποτελεί συμφέρον του λαού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έριξε τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας ότι «η προσφυγή στην άμεση δημοκρατία θεωρήθηκε από κάποιους τυχοδιωκτισμός. Αν κάποιοι φοβόντουσαν για την υπερψήφιση της συμφωνίας, φοβόντουσαν ότι δεν θα μπορούσαν να εκπροσωπούν τις λαϊκές δυνάμεις.

Στην πολιτική ζωή μου έκανα πάντα ένα βήμα μπροστά. Παίρνοντας ρίσκο πάντα με γνώμονα το συμφέρον της δημοκρατίας και της πατρίδας. Είμαι αντιεξουσιαστής στην εξουσία & αν δεν μείνω στην εξουσία τουλάχιστον θα παραμείνω αντιεξουσιαστής με γνώμονα δημόσιο συμφέρον ανέφερε χαρακτηριστικά.