Συγκρότηση κυβέρνησης με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και όχι τεχνοκρατών και εκλογές μετά την εξασφάλιση της 7ης δόσης τον Φεβρουάριο, πρότεινε στην ομιλία του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ο κ. Παπουτσής, ξεκίνησε την ομιλία του επιμερίζοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, υπογεγραμμένης εκ μέρους της Ελλάδας από τους κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Χριστοδούλου – μιας Συνθήκης που «αποκαλύπτεται σήμερα πως είχε κενά, αλλά και αδυναμίες να στηρίξει το ίδιο το ευρώ».

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, βασική υπεύθυνη για την δημοσιονομική εκτροπή της χώρας κατά τον κ. Παπουτσή, εμφανίζεται ως εγγυητής της ελπίδας, ζητώντας την παραίτηση του «πρωθυπουργού, που φέρνει μια ζωογόνο συμφωνία για τη χώρα».

«Ο πρωθυπουργός έχει την εντολή του λαού, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλειοψηφία και είμαι βέβαιος πως θα επιβεβαιωθεί με την ψήφο των βουλευτών.

Αν όμως τα πράγματα, στο πλαίσιο των κανόνων της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας οδηγήσουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας, θεωρώ πως είναι αδιανόητο για τη Βουλή να συζητά για κυβερνήσεις τεχνοκρατών και εξωθεσμικών παραγόντων» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζοντας πως δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση χωρίς μεγάλη συμμετοχή των κομμάτων που εμπιστεύτηκε ο λαός.

Ο κ. Παπουτσής, κατήγγειλε παράλληλα «το πλέγμα των ετερόκλητων επιδιώξεων που καταλήγουν στην διαρκή αμφισβήτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, με τον πιο άδικο τρόπο.

Και πάλι από το παρασκήνιο προσπαθούν κάποιοι να ακυρώσουν την προσπάθεια για ισονομία και κοινωνικό έλεγχο – και η αντίδραση γίνεται πιο λυσσώδης, όσο δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Επειδή δεν χαριστήκαμε και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, ο πόλεμος, η σκληρότατη σύγκρουση εντείνεται διαρκώς».

«Εκλογές λοιπόν. Κανείς δεν δικαιούται να σταματήσει τη χώρα από την σωτηρία – αλλά και ο πολίτης πρέπει να διαφεντεύει την τύχη του. Και επειδή πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι, θα προτείνω ευθύς αμέσως μετά την εκταμίευση της 6ης και 7ης δόσης τον Φεβρουάριο, να προσφύγουμε και να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό, όταν θα έχει σταθεροποιηθεί η σωτηρία της χώρας». ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής.