Την ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων που θα σώσει, όπως είπε, την πατρίδα, θα βάλει πίσω της την ανασφάλεια και το φόβο και θα φέρει την ελπίδα επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Ο κ. Λαμπρινίδης έκανε λόγο για τις πιο κρίσιμες ώρες που περνάει η Ελλάδα, έδωσε έμφαση στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης που θα επιτρέψει, είπε, την ανάπτυξη και την ελπίδα, ενώ επικρότησε τη δέσμευση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την ψήφισή της.

«Με την ανακοίνωσή του ότι θα υπερψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση, βάζει πλάτη ο κ. Σαμαράς και επιστρέφει στη πολιτική συνεννόηση.

Την επικροτώ γιατί συνεισφέρει να καταρριφθούν οι μύθοι ότι συρθήκαμε στην κηδεμονία και ότι υπήρχαν καλύτεροι διαπραγματευτές», τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης και πρόσθεσε: «Είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται ασταμάτητα και θα συνεχίσει μέχρι να κλείσουν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για αυτό απαιτείται η συναίνεση.

Η λύση που διασφαλίσαμε για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας δεν έγινε αυτόματα. Ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας του πρωθυπουργού και της διαπραγματευτικής ομάδας και κατάφεραν να πετύχουν ότι καλύτερο».