«Εμείς με την ψήφο εμπιστοσύνης επικυρώνουμε την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε και οδήγησε το σκάφος να μην βουλιάξει στην χρεοκοπία», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στη Βουλή για τον πρωθυπουργό.

«Εκείνος παίρνοντας αυτή την εμπιστοσύνη να δρομολογήσει από αύριο κιόλας τις πολιτικές εξελίξεις σε νέα φάση.

Με βήματα που οδηγούν στην έξοδο από την εφιαλτική ατμόσφαιρα, με τρόπο καθαρό, σταθερό, λυτρωτικό.

Πρώτο,

Με νωπή την εμπιστοσύνη μας να κλείσει τον ιστορικό κύκλο μιας κυβέρνησης που ανέλαβε να γίνει αχθοφόρος του ασήκωτου όγκου προβλημάτων, που της παρέδωσε η προηγούμενη.

Έφερε αυτή η κυβέρνηση σε θετικό πέρας την αποστολή της.

Δεύτερο,

Να διασφαλίσει ότι η θετική συμφωνία που προσυπέγραψε ο ίδιος για τη χώρα στις 26 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί γρήγορα, δυναμικά και αδιατάρακτα.

Αύριο να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον σχηματισμό μιας νέας πολιτικής μεταβατικής κυβέρνησης με τη συμφωνία των άλλων πολιτικών δυνάμεων που θα έχει έναν και μόνο στόχο.

Να προχωρήσει όχι μόνο στην ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και στην εφαρμογή της συμφωνίας των 10 βημάτων όπως τα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Τρίτο,

Να προσδιορίσει από τώρα τον χρόνο των εκλογών σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας».

Τέταρτο,

Να ανοίξει το δρόμο της αναγέννησης της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής μας παράταξης και την ανασυγκρότηση του μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος ώστε να είναι αξιόμαχη όχι μόνο στις ερχόμενες εκλογές αλλά και στις δύσκολες συγκυρίες που ακολουθούν. Με εμπιστοσύνη στην δημοκρατία, τη συλλογική της συνείδηση και κυρίως τη συλλογική της απόφαση.