«Ο ελληνικός λαός βλέπει τον ειλικρινή και έντιμο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ για να απαγκιστρώσουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια που μας παρέδωσαν. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποιοι ήταν οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών: οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και ο κ. Μητσοτάκης. Και γνωρίζουν εξίσου καλά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο εντολοδόχος και ο καλύτερος υπηρέτης των παράλογων, νεοφιλελεύθερης κοπής, απαιτήσεων του ΔΝΤ», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου «με αφορμή τις μεγαλοστομίες Μητσοτάκη» από το Ναύπλιο.

«Το μόνο σχέδιο που έχει στη διάθεσή του ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. και προτίθεται να υλοποιήσει, είναι αυτό του ΔΝΤ: απολύσεις, επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων, εργασιακή ανασφάλεια για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων και πάλι απολύσεις», προσθέτει στην δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Και καταλήγει τονίζοντας: «Με άλλα λόγια, το περίφημο “σχέδιο” για το οποίο μιλά συνεχώς με μεγάλη αυταρέσκεια ο κ. Μητσοτάκης προβλέπει επιστροφή σε έναν εργασιακό και οικονομικό Μεσαίωνα. Και γι’ αυτό, πολύ δύσκολα ο ελληνικός λαός θα του δώσει εντολή να κυβερνήσει».