«Νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα», δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης κατηγορώντας ανοιχτά τον Πρωθυπουργό για «αδράνεια» όσον αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Λίγο μετά τη συνέντευξη του στο Βήμα Fm, μιλώντας στη ΝΕΤ, τόνισε ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην υπουργός, τάχθηκε υπέρ των άμεσων διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός «δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία».

«Βέβαια, αυτό χρειάζεται δύο, όπως το τανγκό» σημείωσε ο κ. Χυτήρης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να επιδείξει διάθεση για συνεννόηση.

«Ο κύριος Σαμαράς ήταν πολύ οξύς χθες και είπε εκείνα τα ‘δεν συμπράττω, δεν συνεργάζομαι’. Νομίζω ότι και ο κ. Σαμαράς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε και συνέχισε την επίθεσή του προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «νομίζει ότι η αιτία για όλα τα κακά είναι το ΠΑΣΟΚ. Και αν φύγει αυτό, θα είναι όλα ρόδινα. Όμως, πρέπει να αντιμετωπίσεις την κρίση για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι».