Σε τακτική υπαναχώρηση προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς σε ομιλία του στη Βουλή ανέφερε ότι συναινεί στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση. Μοναδική προϋπόθεση να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση. Ωστόσο επιμένει στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Λίγο νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για διασπορά ψευδών ειδήσεων τονίζοντας ότι αυτό που ζήτησε στην τηλεφωνική συνομιλία ήταν να παραιτηθεί άμεσα για να πάει η χώρα σε εκλογές υπό ομαλές συνθήκες.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Η ΝΔ θα επιστρέψει αύριο στην ψηφοφορία όπου και θα ψηφίσει όχι.

Αποκορύφωμα του εσωτερικού πολιτικού θρίλερ στην κυβέρνηση ήταν η τοποθέτηση της Β. Παπανδρέου η οποία ζήτησε την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και την άμεση έναρξη διαβουλεύσεων για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης. Το ίδιο είχε ζητήσει πριν λίγο και η Α. Διαμαντοπούλου.

Στο μεταξύ εντονότατη είναι η κινητικότητα βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με κοινό στόχο να πιέσουν σε δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.

Ασ σημειωθεί ότι σε κοινό κείμενο που είχε συνταχθεί χθες το μεσημέρι είχαν υπογράψει με επικεφαλής τη Βάσω Παπανδρέου τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δέκα βουλευτές της ΝΔ.

Η έκδοση του κειμένου και η συγκέντρωση υπογραφών σταμάτησε όταν ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στη δήλωση ότι ζητά μεταβατική κυβέρνηση.