«Δεν απασχολούν την κοινωνία και τους προοδευτικούς πολίτες οι ιστορικές αντιπαλότητες του παρελθόντος. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους, τους απλήρωτους λογαριασμούς, έχουν προβλήματα οι οικογένειες σε βασικούς τομείς, όπως η παιδεία και η υγεία. Σε αυτά πρέπει να δώσουμε λύσεις», δήλωσε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχετικά με τις έντονες διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε, ότι στόχος θα πρέπει να είναι η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο, ο οποίος θα μπορεί να ανατρέψει το τεχνητό δίπολο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκίνησε μία νέα πορεία, η οποία χρειάζεται την ανανέωση, αλλά και την ενότητα του χώρου.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις δυνάμεις του χώρου, ότι πρέπει ενωτικά όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε ένα ευρύτατο συνέδριο για την ενότητα του προοδευτικού χώρου, για μία μεγάλη κεντροαριστερά. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να έχει μία ισχυρή εναλλακτική, προοδευτική προοπτική», υπογράμμισε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι «στο πρόσφατο συνέδριό του έκανε οριστικά την στροφή του προς τον εθνικολαϊκισμό και λέει, εξάλλου, ότι δεν έχει καμία σχέση με το χώρο της Κεντροαριστεράς. Είναι ένα ακόμη πρόβλημα για τη χώρα».

Όσο για την αξιολόγηση, ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα κλείσει η διαπραγμάτευση τον Ιανουάριο, θα καθυστερήσει πάλι και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί ή να δεχτεί τα πάντα ή να οδηγήσει πάλι την κατάσταση σε κρίση.