Εξάμηνη παράταση στο θέμα που έχει προκύψει με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους επιστήμονες Ειδικής Αγωγής, ζήτησε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος της Λαϊκής Ενότητας, βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Υγείας, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους της Ειδικής Αγωγής, αλλά και οικογένειες που φοβούνται για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Η κυβέρνηση πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να δώσει μια 6μηνη παράταση στο όλο θέμα, να μπει σε έναν ουσιαστικό διάλογο και να δώσει λύσεις», δήλωσε ο κ. Στρατούλης

Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε ο πρώην υπουργός, «υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν πάρα πολλά ιατρεία και εργαστήρια εργοθεραπευτών και άλλων επιστημόνων και να ξενιτευτούν κι άλλοι νέοι επιστήμονες από τη χώρα μας. Υπάρχει επίσης άμεσος κίνδυνος να μείνουν χωρίς Ειδική Αγωγή χιλιάδες άτομα με αναπηρία και κυρίως παιδιά».

«Αυτή η πολιτική η απάνθρωπη που στέλνει τα άτομα με αναπηρία στον Καιάδα και νέους ανθρώπους στην ανεργία πρέπει επιτέλους να σταματήσει», κατέληξε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος