Νέα μέτρα, από τα οποία δεν αποκλείονται ακόμη και περικοπές στις συντάξεις, εκτίμησε ότι μπορεί να χρειαστούν για να κλείσει η αξιολόγηση, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μας έφερε στο σημείο να λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» είπε ο κ. Καραγκούνης και υποστήριξε ότι πλέον, για να κλείσει η αξιολόγηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας.

Αναφερθείς στην ανακοίνωση του Eurogroup, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πακέτο μέτρων και για μετά το 2018, που δεν αποκλείουν νέα μείωση συντάξεων, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, αλλά και μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ.

«Η προεκλογική περίοδος στην Ευρώπη βάζει την Ελλάδα σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, οι δανειστές δεν βιάζονται να κλείσει η αξιολόγηση, εμείς βιαζόμαστε» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και για να βγει δοκιμαστικά στις αγορές.

Σχετικά με τη συμμετοχή, ή όχι, του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε ότι η συμμετοχή του Ταμείου σημαίνει μέτρα, «εάν δεν συμμετάσχει, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι το 4ο μνημόνιο, όπως το περιέγραψε ο Β. Σόιμπλε».

Σε ερώτηση για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, απάντησε πως είναι ο άνθρωπος του «λεφτά υπάρχουν», που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.