Επείγουσα έκκληση για «εθνική και πολιτική ενότητα» στην Ελλάδα, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε γραπτή δήλωσή του, ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών στις Κάννες, ο Ζ. Μπαρόζο, αφού αναφέρει ότι «στην ΕΕ συμφωνήσαμε σε μακροπρόθεσμα μέτρα για τη στήριξη της Ελλάδας», τονίζει ότι «προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτών των μέτρων, είναι να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, κάτι που είναι ουσιώδους σημασίας».

Όπως σημειώνει, χωρίς τη συμφωνία της Ελλάδας στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ, οι συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες θα καταστούν πιο «επώδυνες», κυρίως για τους πιο αδύναμους, και οι επιπτώσεις είναι αδύνατον να προβλεφθούν.

«Για το λόγο αυτό καλώ την κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν για την εθνική πολιτική ενότητα και για να πετύχουν την απαιτούμενη στήριξη σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο κ. Μπαρόζο υπενθυμίζει ακόμη ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει αυτού του είδους τη στήριξη από την αρχή της κρίσης. «Εάν αυτή η στήριξη ήταν σημαντική χθες, τότε είναι απολύτως καθοριστική σήμερα», διαμηνύει ο πρόεδρος της Επιτροπής.