Η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη «είναι ένα μήνυμα εκφοβισμού του αντιπάλου, ένα μήνυμα απειλής για την δημοκρατία που όταν κυριαρχούν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μία “αδύναμη” δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Σήμερα εκδικάζεται η αγωγή του προέδρου των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Καμμένου κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Θα ήμασταν υποκριτές αν δηλώναμε ότι η αγωγή του υπουργού Άμυνας κατά του γελοιογράφου και αρθρογράφου για άρθρο του στο Protagon, μας εκπλήσσει. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Αντιθέτως, αποτελεί φυσική συνέπεια μιας πορείας, η οποία αποκρυσταλλώθηκε, εδώ και δυο χρόνια, στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Η αγωγή του κ. Καμμένου για αυτό το άρθρο δεν είναι μόνο πρόβλημα δικό του και του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται. Δεν είναι πρόβλημα μόνο μίας εθνικολαϊκιστικής σκέψης και πρακτικής. Θα λέγαμε ακόμα ότι δεν είναι μόνο μία αντίληψη ενάντια στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Είναι όλα αυτά, αλλά κυρίως είναι ένα μήνυμα εκφοβισμού του αντιπάλου, ένα μήνυμα απειλής για την δημοκρατία που όταν κυριαρχούν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μία “αδύναμη” δημοκρατία», επισημαίνεται.

«Μπροστά σ’ αυτήν την απειλή δεν δικαιούται κανείς να αδιαφορεί. Εμείς είμαστε σταθερά στο πλευρό της ελευθερίας του τύπου, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας», καταλήγει.