Το «παρών» στη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στο κέντρο της Αθήνας δίνει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε μάλιστα εξαιρετικά επικριτικός για την κατάσταση όσον αφορά στους πρόσφυγες και τους αναξιοπαθούντες, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα».

«Μπροστά στο δριμύ ψύχος που έχει ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα, οι φτωχοί, οι άστεγοι, οι ανήμποροι γέροι, οι πρόσφυγες, οι άνεργοι, όλοι αυτοί είναι εντελώς απροστάτευτοι. Είναι εκτεθειμένοι και πλήττονται βαρύτατα -μέχρι που έχουμε και θανάτους- από το ψύχος», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας πως για τα παραπάνω ευθύνη έχει «η ταξική, μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και η κρατική αδυναμία και ολιγωρία.

Ο ίδιος περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση σε όλη την Ελλάδα όπου ολόκληρες περιοχές είναι σχεδόν αποκλεισμένες. Ακόμη και μεγάλες πόλεις δεν έχουν ηλεκτρικό και νερό. Είναι μια κατάσταση αθλιότητας. Ουδέποτε έχει ξαναφτάσει η χώρα σε τέτοιο κατάντημα».

«Διαμαρτυρόμαστε. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει εάν φύγουμε από τα μνημόνια και τη λιτότητα και αποκαταστήσουμε την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και μια νέα προοδευτική πολιτική ανασυγκρότησης», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος