Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διόγκωση του φαινομένου του Αρτέμη Σώρρα επιρρίπτει η Δημοκρατική Συμπαράσταση και καλεί την δικαιοσύνη να παρέμβει, όπως επίσης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος διακρίνει και ομοιότητες μεταξύ των «κοινών απατεώνων» του Σώρρα και των «πολιτικών απατεώνων» της «δημαγωγίας και του λαϊκισμού».

Στην ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εγκαλεί την κυβέρνηση για «απάθεια και ανοχή» απέναντι στο φαινόμενο – κάτι που θα συνιστά «συνενοχή», αν δεν αναλάβει η κυβέρνηση άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών.

«Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση. Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται  ο εμπαιγμός του επίσημου κράτους και της ίδιας της δικαιοσύνης;Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών;» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Από πλευράς του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ό,τι θα έπρεπε για να σταματήσει την «απατεωνιά» του Σώρρα: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ασχολούνται με τους νεοαπατεώνες – κάποιοι ίσως να νιώθουν και μια μακρινή συγγένεια» σημειώνει.

«Έταζαν ότι θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους και ο Σώρρας υπόσχεται ότι θα εξαγοράσει ο ίδιος το δημόσιο χρέος. Έλεγαν ότι η μόνη λύση για τα κόκκινα δάνεια είναι η σεισάχθεια οφειλών προς τις τράπεζες και ο Σώρρας λέει ότι θα πληρώσει ο ίδιος από το λογαριασμό των 600 δισ. όλα τα ιδιωτικά χρέη» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης, για να καταλήξει: «Είναι μεγάλη, λοιπόν, η κουβέντα που πρέπει να γίνει στην κοινωνία για τους λαϊκιστές, τους δημαγωγούς και τελικά τους πολιτικούς απατεώνες. Τώρα όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να καθαρίσει το τοπίο από τους κοινούς απατεώνες. Ας προστατεύσουμε τους πολίτες τουλάχιστον απ’ αυτούς».