«Πετύχαμε απορρόφηση 11,3% έναντι στόχου 7%, όταν το 2009 η προηγούμενη επίδοση ήταν μόλις 1,5%», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για χαμένους στόχους και κονδύλια, πιστοποιήθηκε πλέον και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έδωσε τα συγχαρητήριά της στην Ελλάδα.

«Εκπλήσσομαι με το θράσος της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Και συμπλήρωσε: «Όλη την προηγούμενη περίοδο και ειδικά τους δύο τελευταίους μήνες του 2016, όταν εμείς προσπαθούσαμε σκληρά, με εντατική δουλειά, να πιάσουμε τους στόχους του ΕΣΠΑ 2014-2020, κυρίως η αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιδόταν σε μία ακατάσχετη καταστροφολογία, με συνεχείς ερωτήσεις και ανακοινώσεις, για κονδύλια και στόχους που χάνονται».

«Περιμέναμε μετά τα επίσημα στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, θα ήταν πιο σοβαρή. Δυστυχώς διαψευστήκαμε», συνέχισε, «παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά, καθώς η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 ξεπέρασε το 11%, όταν ο συμφωνημένος στόχος ήταν το 7% της προκαταβολής του προγράμματος, ή 1,6 δισ. ευρώ».

Επανέλαβε μάλιστα ότι πρόκειται για την καλύτερη επίδοση για τη χώρα σε αντίστοιχο σημείο προγράμματος. Ενδεικτικά, για το ΕΣΠΑ 2007-2013, το 2009 η απορρόφηση ήταν μόλις στο 1,5%. «Φτάσαμε στο 11,3%, όλοι μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της διαφοράς, αλλά και της ανευθυνότητας της αντιπολίτευσης, το πιστοποιεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα συγχαρητήριά της».