Σημαντικές εξελίξεις και έντονες διεργασίες αναμένονται τις επόμενες μέρες για το Κυπριακό ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει ξεκινήσει επίσημες επαφές στη Γενεύη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ειδικότερα στις 10 το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και εν συνεχεία με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (12.00), τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (14.00), τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη (17.00), τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη (19.30) και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο (20.30).

Η κυβέρνηση επιθυμεί την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση.

Ο Νίκος Κοτζιάς μεθαύριο αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη, στην οποία θα πραγματοποιήσει ολιγόωρη επίσκεψη με αποκλειστικό σκοπό να συναντήσει τον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ώστε να συνομιλήσουν για το Κυπριακό ενόψει της Γενεύης.

Οι ανοιχτές ωστόσο εκκρεμότητες είναι πολλές και ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί κατά πόσο πριν την πολυμερή θα υπάρξει ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται από την ελληνική πλευρά.