«Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 3.370 λέξεις για να μας πει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον χωρίζει άβυσσος. Συμφωνούμε απόλυτα!», σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Στη συνέχεια αναφέρουν:

  • Μας χωρίζει άβυσσος γιατί οι χαμηλοσυνταξιούχοι σήμερα πήραν την εφάπαξ 13η σύνταξη, ενώ η ΝΔ τους γύρισε την πλάτη της μόλις… φτερνίστηκαν οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών.
  • Μας χωρίζει άβυσσος γιατί η κυβέρνηση μάχεται για την επαναφορά της ευρωπαϊκής κανονικότητας στην αγορά εργασίας με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης και η ολιγομελής ελίτ συμφερόντων που συσπειρώνεται γύρω του, χαρακτηρίζουν «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς».
  • Μας χωρίζει άβυσσος γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός των απολύσεων, έχει το θράσος να μιλά για ανεργία. Την ώρα που μέσα σε δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει επιτύχει να την ρίξει από το 27% που την παρέλαβε στο 23% και εργάζεται για την περαιτέρω αποκλιμάκωσή της.
  • Μας χωρίζει άβυσσος διότι ο κομιστής της «αλήθειας», κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύεται κοινός συκοφάντης. Αναπαράγει τα ψέματα περί δέσμευσης της κυβέρνησης για πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, τα οποία ακόμα και ο κ. Βρούτσης που «αποκάλυψε», δεν τόλμησε να επαναλάβει. Πέραν του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030, δέσμευση την οποία ανέτρεψε η σκληρή διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να διαβάζει λίγο καλύτερα τα «ντοκουμέντα» που του φέρνουν τα… λαγωνικά του για να μην γίνεται ρεζίλι.
  • Μας χωρίζει άβυσσος, διότι την ώρα που η Ελλάδα διασώζει την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης και βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί χωρίς ντροπή την ακραία ρητορική των χωρών του Βίσεγκραντ.
  • Μας χωρίζει άβυσσος γιατί ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχες με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, κερδίζοντας διαρκώς συμμάχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Ματαιοπονεί και αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει η καταστροφή της χώρας.