«Η ονομαστική ψηφοφορία προκλήθηκε από πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρέπει ο καθένας να τοποθετείται στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και να καταλάβουμε τι σημαίνει λαϊκισμός» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης για τη χθεσινή ψηφοφορία που αφορούσε στην αναστολή του ΦΠΑ 24% στα νησιά του Αιγαίου που πιέζονται από τις προσφυγικές ροές. Τόνισε πάντως ότι αυτή η παροχή προς τους νησιώτες δίνεται με στρεβλό τρόπο.

«Δεν πρέπει να δίνεται λόγω των προσφυγικών ροών είναι συνταγματικό τους δικαίωμα ακριβώς λόγω της νησιωτικότητάς τους και πρέπει να ισχύει ανεξάρτητα από περιστασιάκες συνθήκες» συμπλήρωσε ο κ. Μανιάτης και κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των νησιών που δέχονται το μεγάλο όγκο των προσφύγων.

Ερωτηθείς για τη θέση του κόμματός του περί εθνικής συνεννόησης, απάντησε: «Τα προβλήματα της χώρας, όχι μόνο το μνημόνιο αλλά και η γεωπολιτική αναστάτωση είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορεί κανένας μόνος, ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας» εκτίμησε, σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων στα μεγάλα ζητήματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. «Διάφοροι αριστο-δεξιοί λαϊκιστές μιλούν για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αυτό οδηγεί σε εθνική καταστροφή» σημείωσε ο Γιάννης Μανιάτης και τόνισε πως εκτός ΕΕ δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα σε ένα περιβάλλον τόσο ρευστό.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως δεν υπήρξε συμφωνία από την προηγούμενη κυβέρνηση για κατάργηση του ΕΚΑΣ και χαρακτήρισε ψευδέστατη τη δήλωση της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Ο κ. Μανιάτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τους βουλευτές της με αφορμή χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το χωροταξικό. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για ντροπή, καθώς όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» σε ένα 12σέλιδο νομοσχέδιο, κατατέθηκαν τροπολογίες 140 σελίδων, χωρίς μελέτη του γενικού λογιστηρίου του κράτους για το κόστος αυτών των τροπολογιών και συμπλήρωσε πως λειτουργούν ως πλυντήριο της κυβερνητικής ανικανότητας.

Με αφορμή τις συμβάσεις του υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία για τα τρία οικόπεδα που αφορούν στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, υποστήριξε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια σοβαρή δημοκρατία. Κύρωσε τις τρεις νέες συμβάσεις για τα οικόπεδα 6-8-10 (…) κάτι που συνεπάγεται πολύ ισχυρή θωράκιση της ΑΟΖ της Κύπρου, αυτά τα οικόπεδα και κυρίως το 10 κανένας Τούρκος ή γείτονας δεν θα παρέμβει για να αμφισβητήσει την ΑΟΖ» και άφησε αιχμές για την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει 6 φακέλους έτοιμους από την προηγούμενη κυβέρνηση οι οποίοι δεν έχουν αξιοποιηθεί. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον δικό της δρόμο και αποστασιοποιείται από την Κύπρο» εκτίμησε ο κ. Μανιάτης.