Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής στις 6.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα έχουν Παπανδρέου και Βενιζέλος, πριν το ξεκίνημα της Συνόδου Κορυφής των 17.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει αισιοδοξία στην ελληνική πλευρά ότι απόψε θα έχουμε πλήρεις ανακοινώσεις για την απόφαση που θα ληφθεί.

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει αναφορά στα κοινά συμπεράσματα, που θα λέει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρμόσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020», χωρίς άλλες λεπτομέρειες και με την προσθήκη ότι τις επόμενες ημέρες το Eurogroup θα εξειδικεύσει τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στην ανάγκη να φτάσει το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ, με εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών και συγκεκριμένο ποσό του νέου δανείου, αλλά η Γερμανία και οι «δορυφόροι» της πιέζουν ώστε η απόφαση αυτή να προχωρήσει ακόμα και με υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών, σημείο για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί συνισταμένη ανάμεσα στην Α. Μέρκελ και τη Διεθνή Ένωση Τραπεζών (IIF) που εκπροσωπείται από τον κ. Νταλάρα.

Πηγή:24h.gr