Το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές απορρίπτει κατηγορηματικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεύθυνο και εθνικά επιζήμιο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash 96, σημείωσε ότι η Ευρώπη κινείται σε λάθος κατεύθυνση και πως αυτό που αποτελεί προτεραιότητα σήμερα είναι η σταθερότητα και η δημοκρατική ομαλότητα. Για το λόγο αυτό, όπως ο ίδιος είπε, «θέλω να πιστεύω ότι το EWG θα βάλει τα πράγματα σε μια θετική τροχιά σήμερα».

«Η Ευρώπη κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Δεν προσφέρει στους πολίτες της αυτά που τους υποσχέθηκε, ανάπτυξη, απασχόληση, κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος, δημοκρατία, ασφάλεια. Και γι’ αυτό απειλείται με μια διαλυτική κρίση. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να επιβιώσει και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών των κρατών-μελών της. Η διάλυση της Ευρώπης και η επιστροφή στα κράτη-έθνη είναι η ατζέντα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, θα τροφοδοτήσει εθνικισμούς, νομισματικούς πολέμους, θα χειροτερέψει τη θέση των εργαζομένων σε κάθε χώρα-μέλος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, πριν αναφερθεί στα χτεσινά περιστατικά σε Τουρκία και Βερολίνο.

«Η δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, η φονική επίθεση στο Βερολίνο, αυτά που έγιναν στη Ζυρίχη, αυτά που έγιναν λίγοι πριν στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, δείχνουν ότι έχει απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα μας η σταθερότητα, η δημοκρατική ομαλότητα. Και επειδή είμαστε και το νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης, γείτονες με μια Τουρκία που βρίσκεται σε τρομερή κρίση και αστάθεια, ότι έχουν συμφέρον και οι ισχυροί της Ευρώπης να διατηρηθεί και να ενισχυθεί αυτή η σταθερότητα και η δημοκρατική ομαλότητα στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Επομένως, για να μιλήσουμε και λίγο πιο άμεσα πολιτικά, θέλω να πιστεύω ότι το EWG θα βάλει τα πράγματα σε μια θετική τροχιά σήμερα».